Warning: Attempt to read property "category" on null in /customers/2/7/2/vitaguidecoach.se/httpd.www/wp-content/plugins/dynamic-widgets/mods/wpec_module.php on line 49

December-16

Årets sista månadsbrev

Det här är årets sista månadsbrev och det kommer senare än vanligt och det beror på att jag har haft ledigt och att jag även det här året levererar en lite julklapp till dig.

Efter två veckors semester så känner jag mig nu utvilad. Hösten har varit krävande. Jag behövde verkligen lugna ner mig och sakta ner det tempo jag levde i. För när man går på högvarv hela tiden så känns allt normalt men det sliter extra hela tiden. Precis som en bil så mår vi inte bra om vi inte får service, får varva ner ett tag. Nu är det dags för att öka hastigheten lite grann. Avsluta det här året och starta det nya året härligt.

För min del handlade det om att varva ner totalt. Den första dagen kunde jag känna en liten stress av att inte göra något alls men lät mig vara i det läget ändå. Dag två så kunde min kropp börja acceptera att inte göra någonting och jag kände att jag kunde sitta och titta på vågorna som rullade in utan att känna någon stress utan verkligen trivdes med det. Att inte göra någonting alls utan bara vara. Låta tankarna vandra fritt, komma in och bara släppa dem. Det är en underbar känsla. Trots en vattenskada hemma så lyckades jag koppla bort allting.

Nu läste jag en del också. Jag läste en bok om att vara ”Operfekt” och en bok om ”Närvaro”. Skönt att kunna få läsa det jag vill läsa.

Det är viktigt att varva ner. Hur gör du när du behöver varva ner?

Det är inte alltid lätt att varva ner. Men det går och det kräver en del träning och envishet. Du kanske tror att du måste göra någonting, att någonting måste göras men så är det inte alls. Det finns inga måsten. Det finns bara val att göra. Sedan kan det vara bra att se vilka konsekvenser valen ger men återigen, det finns inga måsten. Fundera igenom om det verkligen är något som behöver göras just nu eller är det så att du kan släppa det helt och hållet eller kanske göra det en annan dag. Kan inte idag få bli en dag då du gör ingenting?

Julen närmar sig och du kanske känner att det är en massa julklappar som måste inhandlas. Julmaten ska planeras och tillagas. Om du tänker ett varv till så ska du se att du kommer att hitta andra sätt att ordna det istället för att känna att du måste. Kan det vara så att du vill ge bort julklappar? Ja, då gör du ett val att köpa dem och inte för att du måste. Tänk även på att  julen kan komma att handla om relationer. Hur vill du att din jul ska bli? Vad är det som hindrar dig att din jul blir som du vill att den ska bli? Kanske kommer det några personer till dig i jul som du kanske inte uppskattar fullt ut. Ett tips, för att göra det bra, är att fundera på vad du har att lära av den personen. Vad kan den personen tillföra i ditt liv?

Och nu till slut min julklappen till dig. Det är en rabattcheck som gäller hos mig. Du kan använda den själv eller ge bort den till någon du känner som skulle behöva lite hjälp på vägen. Varför inte ge bort en kickstart till någon du känner att ge det till. Vad kan vara bättre än att starta året med lite coachning?

 

 

Vita Guide Coach

 

Uffe