Warning: Attempt to read property "category" on null in /customers/2/7/2/vitaguidecoach.se/httpd.www/wp-content/plugins/dynamic-widgets/mods/wpec_module.php on line 49

Juli-2016

Gör det du brinner för

 

Brinner du för det du gör? Om du inte brinner för det så kanske du skulle ställa dig frågan varför du då gör det? Kanske är det dags att göra det du brinner för och ta vara på din tid NU och sluta att göra det du inte brinner för.

Ulf Åkerblom Vita Guide Coach
Ulf Åkerblom Vita Guide Coach

 

Bilden här bredvid illustrerar antalet dagar du har i ditt liv på ett ungefär men ganska skalenligt. Det är 3700 fält så var tionde dag kan man fylla i ett fält. Det mörka motsvarar 7300 dagar.

För vet du, att om du lever tills dess du fyller 85 år så kommer du ha levt i drygt 31 000 dagar. 7 300 dagar av den tiden växer du upp och går i skolan. Då är du 20 år. nu har du cirka 23 700 dagar kvar att göra det du brinner för. Det är många dagar.

 

 

Att brinna för något är viktigt. Som jag har sagt tidigare, så tror jag på ett liv före döden. En sak är jag säker på och att det finns ett liv nu. I det livet kan jag i princip själv bestämma vad jag ska göra i 23 700 dagar.

Vår hjärna har en förmåga att alltid välja den lätta vägen. Att låta sig utmanas vill den inte gärna ställa upp på. Den tar alltid det enkla före det mer komplicerade. Men om vi utmanas startar det omedvetna upp och får jobba. Om vi låter oss utmanas och det går bra så får vi en endorfinkick av det och mår därmed bra. Med den kicken i minnet så kan vi påverka oss själva att utmana oss själva för vi mår ju så bra när vi lyckas. Sedan kan det finnas tillfällen då vi inte lyckas lika bra och de kan vi bära med oss som erfarenheter och låta de lyckade tillfällena ta plats. Det finns människor som känner en utmaning då de förlorar och vill ha revansch. De har en gång smakat på segerns sötma och vill smaka den igen. Därför triggas de och kan bli än mer envetna i att träna för att bli bättre. De har ett mål. Ett mål att nå som de brinner för.

I 23 700 dagar finns det massor av plats för att lyckas och att kunna göra det man brinner för.

Det man brinner för kommer att variera med åren. Ett tag kan det vara att se sina barn växa upp och få vara med på deras resa. Senare i livet kan det vara att göra karriär eller något helt annat. Det viktiga är att göra det man brinner för under de 23 700 dagarna.

De 23 700 dagarna är inga dagar som du kan spara på och få ränta för. Det handlar om att förvalta dem på bästa sätt så att du får mest lycka för var dag som går. Att göra det man brinner för hela så mycket som möjligt och så länge som möjligt.

Vad brinner du för?

Gör du det som du brinner för?

 

Uffe