Warning: Attempt to read property "category" on null in /customers/2/7/2/vitaguidecoach.se/httpd.www/wp-content/plugins/dynamic-widgets/mods/wpec_module.php on line 49

Maj-2016

Är grannens gräs grönare!

 

Nu är det snart sommar. Gräset börjar växa och det blir dags att starta upp gräsklipparen. Vi har en hel del mossa i vår gräsmatta. Det är grönt, mjukt och fint men det skapar ingen gräsmatta. Jag brukar behandla mot mossa och det hjälper ett tag men snart är mossan tillbaka igen.  Det känns som om det inte spelar någon roll vad jag gör för att bekämpa mossan. Den vinner. Samtidigt, om jag ställer mig på avstånd ser tomten jätte fin ut med en grön gräsmatta.

Det finns ju ett uttryck att man ofta tycker att grannens gräs är grönare. Det kan ju vara så eller så är det inte alls så.

Om du står på avstånd och tittar på en gräsmatta ser den ofta grön och fin ut. Du ser inte om det är glest mellan grässtråna eller om det är mossa istället för gräs. Du ser inga eventuella bruna fläckar eller områden som kanske helt saknar gräs.

Om det skulle vara så att den nu är grön och fin och enbart består av gräs. Vad tror du det beror på? Skulle det kunna vara så att den grannen lägger mycket tid på sin gräsmatta? Skulle det kunna vara så att den grannen verkligen prioriterar den och därmed får den att vara så grön och fin?

Om den nu inte är så grön och fin som det verkar på avstånd. Hur reagerar du då? För i vanliga fall är alla gräsmattor likadana. Det fins jättefina ytor men det finns ytor som skulle behöva lite mer vård och omtanke.

 

Precis som med gräsmattor så fungerar våra förhållanden med andra människor. Sitter du på ett café någon stans och iakttar människor runt omkring dig så kommer du säkerligen uppleva att alla är lyckliga och glada. Om det vore möjligt för dig att följa dem in i vardagen skulle du se att det inte alltid är glädje.

 

Våra förhållanden behöver omvårdnad. Det är inget som kommer av sig själv. Precis när du sått en gräsmatta kommer det enbart vara gräs men snart, om du inte tar hand om den, så kommer maskrosor att poppa upp, mossa och kvickrot börjar ta fäste och så vidare. Det räcker inte med att bara leva på hur det var en gång i tiden. Förhållanden behöver gödslas, rensas, behandlas och klippas. Förhållanden behöver omvårdnad precis som en gräsmatta. Vilken omvårdnad som behövs är unik beroende på vad som växer eller inte växer.

 

 

Uffe