Warning: Attempt to read property "category" on null in /customers/2/7/2/vitaguidecoach.se/httpd.www/wp-content/plugins/dynamic-widgets/mods/wpec_module.php on line 49

Mars-2016

Piska eller morot

 

Ja, det är rubriken på det här månadsbrevet från Vita Guide Coach. Orsaken till att det är den rubriken är just för att det är om vad som triggar dig mest och om du är medveten om vad det är som triggar just dig eller vad det är som får dig att göra och genomföra saker.

 

Jag kunde lida av att jag inte fick saker och ting gjorda och hittade på en massa ursäkter till att jag inte gjorde det som jag kanske borde prioritera. Jag kunde under tiden hitta på en massa andra saker att göra istället som är roligare. Kanske inte lika viktiga men roligare i varje fall. Sedan kommer det plötsligt över mig att jag kanske borde ha prioriterat det som jag borde prioriterat för länge sedan.

 

Jag är övertygad om att människan vill väl och alltid gör så gott den kan. Som du redan vet så drivs vi av vad konsekvensen är av vårt handlande . Om det inte blir en konsekvens så kan det vara så att vi faktiskt prioriterar bort det som kanske borde ha en högre prioritering.  Så istället för att lockas av en morot så kan det vara så att det behövs en piska för att vi ska göra det som ska göras. Inte för att det måste göras, för det finns inga måsten, men för att vi inte vill drabbas av konsekvensen av att inte välja att göra det som ska göras.

 

Jag är övertygad av att människan egentligen vill lockas av en morot i jämförelse av att ha piskan vinande över sig.  Ändå så händer det att vi väljer att prioritera annat.

 

Jag har börjat att alltid välja moroten. Jag gör det som jag anser ha högst prioritet. Vet du vad som händer då? Jo det som händer är att jag får allt gjort och allt blir gjort med glädje. Den känsla som infinner sig när jag gjort allt är oslagbar och det skapar en morot för det som kommer framöver. Jag vet att jag mår bra om jag gör allt som jag ska göra. På det sättet kan jag leva utan piskan och bara leva med morot som lockelse.

 

Så om du funderar hur du vill att din dag ska se ut idag och funderar igenom vad som du egentligen borde göra, vad kommer du framtill då?

 

Hur kan du hitta din morot?   Morot

Uffe