Warning: Attempt to read property "category" on null in /customers/2/7/2/vitaguidecoach.se/httpd.www/wp-content/plugins/dynamic-widgets/mods/wpec_module.php on line 49

September-16

Att kommunicera

 

Ibland, och jag kan ha skrivit om det tidigare, så kan jag inte komma på vad jag ska skriva om. Jag vill skriva om något vettigt. Detsamma är det med min blogg i Enköpings Posten.

Det är inte så att inget händer runt omkring mig utan det ärr tvärtom. Det händer massor. Jag har korrekturläst en bok, jag har föreläst, jag träffar massor av människor. Så livet går på full fart.

Det jag vill skriva om ska beröra dig. Jag vill att det ska handla om något som är aktuellt. Jag ville inte skriva om det som alla andra skriver om. Jag vill dessutom skriva på mitt sätt.

För mig är det ett sätt att kommunicera med dig. Även om det är en envägskommunikation så är det mitt sätt att hjälpa dig med lite tips och trix för att underlätta för dig i din vardag.

————————————————————————————————————————————–

Kommunikation är i sig ett intressant ämne. Visste du till exempel att du inte kan inte kommunicera? För även om du väljer att inte säga något så kommunicerar du. Du väljer att inte kommunicera med ord utan med en handling som i detta exempel med tystnad. Hur den kommunikationen tas emot av den andre parten kan vara olika. Men din tystnad är ändå en kommunikation.

Att välja att inte umgås med någon är samma sak, ett sätt att kommunicera då du väljer att inte umgås med den personen. Likadant här så skiljer sig responsen sig åt från den mottagande personen.

För kommunikation är inte enbart att tala utan det kan vara på otroligt många sätt. Det är en överföring av information till en annan person eller flera andra personer.

Till exempel kan du säkert se på en person, som du känner lite mer, när den är arg utan att den personen behöver säga något. Hur du får den informationen kan skilja sig åt. Det kan vara att du ser det på ögonen eller kroppshållningen eller något annat. Detta utan att personen sagt ett enda ord.

Enligt definitionen av begreppet kommunikation så krävs det att den mottagande parten har tagit emot det du kommunicerar.

——————————————————————————————————————————————

Så även om du väljer att inte tala med en person som talar med dig så kommunicerar du ändå med den personen. Risken med att tiga är att det du egentligen vill utrycka kan misstolkas.

Så när du kommunicerar med någon bör du välja att kommunicera så att mottagaren faktiskt förstår vad det är du egentligen vill säga.

 

 

Uffe