Warning: Attempt to read property "category" on null in /customers/2/7/2/vitaguidecoach.se/httpd.www/wp-content/plugins/dynamic-widgets/mods/wpec_module.php on line 49

Augusti-2013

Hej på dig!

 

Juni och juli har passerat oss och jag hoppas att du haft en underbar sommar. Själv har jag varit och seglat en vecka i Kroatien och sedan varit ute med den egna motorbåten en del. Så för mig, som inte är jordbrukare, så har den här sommaren varit underbar med mycket sol och lite regn.

 

Jag har låtit mig ta del av varje dag och arbetat med att minnas allt jag gjort varje dag, varje stund. Jag har låtit allt bli ett minne var för sig och tillsammans. Har varit och besökt Mariefred. Flera gånger har jag varit på Gripsholmsslott men aldrig i själva Mariefred. Vilken liten mysig och trevlig stad det var. Otroligt mycket gammalt som är bevarat. De små fina husen som fortfarande tas om hand.

 

Jag har även låtit mig ta ledigt från allt som är måsten. Jag har kopplat bort jobbet helt och hållet och fokuserat på att läsa och att iaktta min omvärld med annan fokus än jag brukar ha. Jag har valt att sitta och titta på vatten som bryts mot en sten och valt att även koppla på sinnet hörseln för att uppleva det än mer och fann det otroligt rogivande. Att se hur fåglar agerar i olika situationer som de hamnar i, hur människor agerar. Ibland har jag förundrats över att de blir upprörda över något de inte kan påverka. Att bli upprörd över något man inte kan påverka tar mer på de egna krafterna och gör inget åt situationen.

 

Sedan finns det situationer som man vet att man skulle kunna agerat annorlunda i om man vågat. Det kan ju vara så att man har en fobi mot något. När jag har hoppat i land på öar har jag kommit och tänka på människor som har fobier. Så därför kommer ett litet tips nedan om just det. Sedan avslutas detta månadsbrev med en liten nyhet.

Fobier

 

Jag har också funderat lite på fobier. Ja, jag är inte mer än människa och tycker synd om dem som inte kan göra något för att de har en fobi mot det.

 

En fobi är inget allvarligt i sig men kan ge tråkiga konsekvenser om man har det eftersom man kanske inte kan njuta av det man vill njuta av.

 

Har man ormfobi vågar man kanske inte gå i högt gräs. Har man flygfobi vågar man kanske inte åka längre sträckor på semester för att man inte vågar flyga o.s.v. Tänk vad mycket mer man skulle kunna uppleva om man inte har en fobi.

 

Fobi är en överdriven rädsla för något. Det kan vara bra att ha respekt för vissa saker som ormar eller höga höjder men det finns ingen anledning att ha en överdriven rädsla för det.

 

Du kanske själv inte har någon fobi men känner någon som har det och som vill bli av med den. För lite är det som Dr Westerlund sa en gång i tiden. ”Jag frågade inte om hon kan, jag frågade om hon vill”. Dr. Westerlund var stadsläkare i Enköping en gång i tiden och hade lite okonventionella metoder att läka människor. Men han var framgångsrik. Och det han ville peka på är att man måste vilja något för att kunna något. Vill du eller någon annan bli fri från sin fobi kan jag hjälpa dig eller någon annan med det.

Nyhet

 

I höst så kommer jag köra ett antal föreläsningar om olika saker. Du kommer få en särskild inbjudan till det. Men jag kan redan nu berätta att jag kommer tala om kartan igen men på ett djupare plan, att alla beteenden har en positiv intention och att det inte finns några misslyckanden. Den första föreläsningen som kommer i september kommer att handla om relationer och hur man kan förbättra dem.

 

Vi ses och hörs och du vet att du alltid kan ringa eller maila mig om du vill boka tid för coachning eller samtal så hittar vi en tid som passar dig.

 

 

Uffe