Warning: Attempt to read property "category" on null in /customers/2/7/2/vitaguidecoach.se/httpd.www/wp-content/plugins/dynamic-widgets/mods/wpec_module.php on line 49

December-13

Hej på dig!

 

Det här är årets sista månadsbrev. Jag tackar dig som läst det och följer det jag skriver. Jag har fått återkoppling från några och det är kul.

 

Finns det några ämnen du vill att jag ska ta upp speciellt nästa år så får du gärna höra av dig.

 

Nu är vi inne i december. Årets sista månad. För vissa en underbar månad och för andra inte lika underbar. Vissa känner stress inför julen, andra kan känna att de blivit ett år äldre och vissa kan gå och längta efter den ledighet som julen ger i år osv. Så många längtar efter något.

 

Välja att planera

 

Det är inte fel att längta. Det är inte mycket som är fel egentligen. Men varför längta efter dagar som kommer. Risken finns att du då missar de dagar som är nu. Jag brukar resonera så att jag kan se fram emot ledigheten men det är inte så att jag går och längtar efter den. Det är något som kommer sedan som är bra då men nu är nu och det är nu jag lever och är och jag vill ha det bra nu också.

 

Precis som när man är ute och promenerar. Om man bara går och tittar i backen så missar man allt runt omkring. Är du i skogen så inte tittar du ner i backen hela tiden. Du tittar upp, ser och hör fåglar, flugor och myggor etc. Du tar in det du ser, du observerar och är medveten.

 

Tänk om du gör likadant när du går till jobbet eller åker till jobbet. D.v.s. passa på att ta in det som händer omkring dig. Istället för att titta ner i trottoaren så kan du välja att se på alla du möter. Kanske kan du kosta på dig ett leende och jag kan nästan lova att någon kommer att ge dig ett leende tillbaka. Och om du ändå ler så varför inte ha ett leende på läpparna hela dagen?

 

Det är du som väljer hur din dag ska bli, det är du som väljer vad du vill se och ta in. Som Dr Weserlund ska ha sagt. ”Jag frågar inte om hon kan utan jag frågar om hon vill.” Så det är upp till dig att välja att vilja vara här och nu.

 

 

Uffe