Warning: Attempt to read property "category" on null in /customers/2/7/2/vitaguidecoach.se/httpd.www/wp-content/plugins/dynamic-widgets/mods/wpec_module.php on line 49

Maj-2013

Hej på Dig!

 

För ett tag sedan var du och lyssnade på mig på café SAMT i Enköping. Jag hade en mycket trevlig kväll och jag hoppas du delar den glädjen med mig.

 

Jag tänkte återkoppla lite om vad jag berättade den kvällen med lite betraktelser och tips inför sommaren som kommer. Återkopplingen kommer lite då och då i mina kommande månadsbrev.

 

Jag har också för avsikt att komma ut med ett brev i månaden till dig med lite betraktelser och annat. Vill du inte ha det längre så lägg ett mail till mig så tar jag bort dig från listan. Det här blir det första och faktiskt sista innan sommaren sedan kommer ett nytt i augusti.

 

Sommaren är här.

 

För nu är det ju faktiskt så att sommaren står för dörren och vi har en varm, solig och ljus period framför oss. Jag själv älskar värmen och solen. Det är min favoritårstid.

 

Thomas Ledin sjunger: ”Sommaren är kort”. Sedan kommer han med ett påstående att det mesta regnar bort. Men han har även gjort en låt som innehåller orden: ”Inte ett moln, så långt ögat kan nå. Inte en droppe regn på flera dar.” Jag vill slå ihop den första frasen i den första sången med meningen i den andra. Då blir det. Sommaren är kort, inte ett moln så långt ögat kan nå, inte en droppe regn på flera dar.

 

Det jag vill skriva om idag handlar om att ta tillvara alla dagar. Det kan man göra på flera sätt men ett bra sätt är att börja dagen med att se dagen. Se just den här dagen. Den här unika dagen har något alldeles speciellt att ge dig om du är tillräckligt uppmärksam. Det kan vara stort det kan vara litet.

 

Ge dig själv en ny vana

 

Att förändra sig eller ändra en vana tar ungefär 14 dagar. Till en början kanske det inte är så lätt men efter 14 dagar känns det som en rutin och varför inte skapa bra rutiner.

 

En vanlig morgon så tar du din kopp kaffe eller the eller vad det du har i handen, tar med den ut och njuter av den ute. Ta en liten klunk ur koppen, se dig omkring, lyssna vad du hör, lukta på det du har i koppen men även på det runt omkring dig. Ge dig själv ett leende som en liten morgongåva. Dra tre riktigt djupa andetag och fortsätt le samtidigt. Skulle det komma förbi någon så hälsa glatt och ge dem ditt bästa leende.

 

Om du gör det jag skriver ovanför så kommer du känna att dagen har börjat bra. Gör det oavsett om det regnar eller inte. Om det regnar och du inte vill bli blöt så ställ dig nära väggen eller på en förstukvist eller så. Lyssna på regnet. Det är underbart att höra det. Regnet skapar också en underbar lukt. Dra in den i näsan och bara njut.

 

Om du ska iväg och jobba så åk iväg och gör det och bär med dig minnet från den sköna starten. Om du har ledigt så fortsätt och njut av allt som kommer i din väg. Se på allt som om du aldrig sett det förut. Att dricka den här koppen ute varje morgon tar cirka 5 minuter. Visst är det värt att lägga 5 minuter på lite frid och njutning för att få en bättre dag?

 

Vi ses och hörs och du vet att du alltid kan ringa eller maila mig om du vill boka tid för coachning så hittar vi en tid som passar dig.

 

 

Uffe