Warning: Attempt to read property "category" on null in /customers/2/7/2/vitaguidecoach.se/httpd.www/wp-content/plugins/dynamic-widgets/mods/wpec_module.php on line 49

Oktober-13

Hej på dig!

Oktober är här och nu har faktiskt hösten gjort sitt intågande på våra breddgrader. Det är en del som ska fixas så här inför hösten. Båten är upptagen och högtryckstvättad. Båten får gå in i vintervila precis som en massa djur också gör i vårt land. Men vi människor trotsar mörkret och kylan. Ett av mina fritidsintressen får leva vidare trots vintern och det är dykning. Visst det är lite kallare i vattnet men fortfarande en otrolig upplevelse att få vara där under ytan och kunna andas där. För mig är dyka detsamma som mindfulness.

Leta efter RÄTTsaker?

Nej, det var helt medvetet som jag skrev ihop orden i rubriken.

 

Jag avslutade mitt förra månadsbrev med att säga att det är ett bättre val att vara rättletare än felletare. Det är just det som jag tänkt att bygga vidare på nu.

 

Redan som liten när man öppnar barnsidorna får man två till synes likadana bilder framför sig. Uppgiften brukar vara att finna fem fel. Man börjar skolan och man får den första skrivningen och det läraren gör är letar fel. Men det kallas att rätta provet. När man får tillbaka provet kollar man hur många fel man hade och inte hur många rätt man hade.

 

När vi ser människor så har vi alla en förmåga att fokusera på hur illa klädd personen är, vilken ful frisyr den har eller att personen kanske är otroligt högljudd. Vi letar efter fel.

 

Om du skulle välja att istället titta på personen och leta efter sådant som du tycker är bra med personen d.v.s. sådant som du uppfattar som rätt. Jag lovar att du kommer hitta något som är rätt. När du väl hittat det som är rätt ska du stanna där om du inte väljer att hitta ännu mer rätt med personen.

 

Det är nästan likadant när du är sjuk. Nej, kanske inte du tänker så men många andra funderar på vad det var de blev sjuka av. Men det är inte intressant egentligen. Det du ska fokusera på är hur ska jag bli frisk. Det är det som kommer hjälpa dig att bli frisk.

 

Beröm ett barn när det gör rätt och fördöm det inte när det inte gör som du vill. Vad var den positiva intentionen med att den gjorde som den gjorde?

 

Vilken positiv intention har en person med sitt beteende för trots allt så har alla beteenden en positiv intention.

 

 

Uffe