Warning: Attempt to read property "category" on null in /customers/2/7/2/vitaguidecoach.se/httpd.www/wp-content/plugins/dynamic-widgets/mods/wpec_module.php on line 49

September-13

Hej på dig!

Ja, nu är vi inne i september. Vilken underbar höst vi har och har haft. Sommaren ville verkligen inte släppa taget det här året vilket jag uppskattar.

När jag sitter här kommer det upp bilder från min sommar. Jag minns massor av det positiva som jag varit med om. Olika typer av båtturer, människor jag mött och allt annat. Ska jag vara ärlig så är det faktisk så att jag väljer att minnas det positiva. Det kan ha hänt annat också som inte vart så positivt men varför ska jag minnas och återuppleva det. Nej, jag gör mina val så att jag mår bra. Det är faktiskt lätt att göra det valet.

Så vilka val gör vi i livet?

Ett tips till dig är att varje dag innan du sluter dina ögon för natten är att reflektera dagen som varit med fokus på vad det var under dagen som gjorde dig glad. Om du har tid så kan du även skriva ner det i en dagbok eller bara på ett papper. Tänk bara på det positiva och känn i den känslan i kroppen som du kände då det positiva hände det. Det kan vara en liten sak som att någon hämtade kaffe till dig. Vad kände du då?

För du som varit på mina föreläsningar vet ju att du själv väljer vad du vill tänka på och om det skulle vara så att det ”trillar” in en tanke du inte tycker om så kan du som mest behålla den i 90 sekunder sedan är det du som väljer om du vill tänka om den. Så tänk positivt.

Men det är ju inte de enda val vi gör. Vi väljer ofta även hur vi ska uppfatta andra människor. Om vi väljer att hitta fel på en annan person så kommer vi att hitta fel som vi kanske inte uppskattar. Men om du skulle välja att tänka tvärtom. D.v.s. att du istället börjar att leta rätt  på personen som du kanske inte uppskattar. Verkligen fokusera på vad personen är bra på, vilka egenskaper som är bra hos personen, vilka delar som är vackra på personen. Du ska se att din bild av personen som du kanske inte uppskattar kommer helt plötsligt att te sig som en helt annan person i dina ögon. Personen i sig ha inte förändrats men din uppfattning av personen har förändrats. Så varför inte bli en rättletare istället för en felletare!? Om du väljer att fördjupa det så kan du även leta efter den personens positiva intentioner med att ha ett visst beteende. Ni som kommer på min föreläsning om relationer får veta att alla beteenden har en positiv intention.

Så varför inte välja ett bra liv med positiva tankar? Varför inte börja med att bli rättletare istället för felletare?

Tills nästa gång.

 

Uffe

 

PS: Kom ihåg föreläsningen om relationer den 18/9 på Café Samt. Ni måste anmäla er till den. DS.