Warning: Attempt to read property "category" on null in /customers/2/7/2/vitaguidecoach.se/httpd.www/wp-content/plugins/dynamic-widgets/mods/wpec_module.php on line 49

December-2014

Ja, nu är det knappt en månad kvar av 2014. Ett år har gått och jag har publicerat 12 månadsbrev. Det blev ett månadsbrev mer än jag tänkt. Min första tanke var att hoppa över en sommarmånad men så blev det inte.

Jag har även börjat blogga i Enköpingsposten. Där har jag ambitionen att publicera minst ett inlägg i veckan. Så det blir oftare än mina månadsbrev. Då kan gå till eposten.se eller klicka på den lilla figuren på förstasidan på min hemsida så kommer du dit direkt.

I januari så skrev jag om att du kanske hade året framför dig som ett vitt papper och att det kunde vara en idé att sätta upp SMARTA mål för det kommande året. Och nu börjar det närma sig att stämma av om du nådde dina mål. Hur blev resultatet? Även om ditt år inte var som ett vitt papper och du hade mål så kan det vara dags att följa upp dem.

Om det är så att du kanske inte nått dina mål kan det bero på flera orsaker. En orsak skulle kunna vara att du under året fick göra en annan prioritering. Det är saker som kan hända som är viktigare att ta tag i och det är ju helt ok. Eller så kan det vara så att du satte upp mål som krävde att du behövde nå gränser du aldrig tidigare hade nått. Att sätta sådana mål är otroligt motiverande och kanske är det så att du ska ha kvar samma mål under nästa år om du nu inte nådde det målet i år. Sedan kan det vara så att du nådde de mål du satte upp i januari.

Oavsett om du satte upp mål eller inte, om du nådde dem eller inte så kan det vara dags att summera året. När du nu gör det så titta på allt bra du gjort under året. Jag rekommenderar dig att enbart fokusera på det bra. Skälet till det är att det som inte var s bra kommer vi ihåg ändå men vi har en förmåga att snabbt glömma bort allt bra vi gör.

Det kan vara att du sökt ett nytt jobb under året eller valde att inte göra det för att du kom på att de faktiskt trivdes bra där du var. Det kan vara att du skulle börja motionera eller vad som helst.

Så ge dig själv en kväll där du själv sitter och tänker igenom året som gått och allt bra du gjort. När du tänkt klart så kan du ge dig själv en stor kram för att du är så bra på att göra bra saker. Ge dig samtidigt några klappar på axeln och se dig stolt i spegeln.

Du är unik och speciell. För att citera Efva Attling: ”Det finns bara en av dig och det är du”.

Ha nu en underbar sista månad. Njut av ledigheterna som kommer.

Jag ger dig ett nyårslöfte redan nu, en månad innan nyårsafton, och det är att det kommer månadsbrev nästa år också.