Warning: Attempt to read property "category" on null in /customers/2/7/2/vitaguidecoach.se/httpd.www/wp-content/plugins/dynamic-widgets/mods/wpec_module.php on line 49

Februari-14

Hej

 

En dryg månad har gått på det här året. Jag genomförde en föreläsning i slutet av januari som var otroligt stimulerande. Vad med energi det ger att göra det man älskar. Så därför tänkte jag den här gången skriva lite om att älska det man gör att det man gör kan man älska.

 

Älska – Göra – Älska

 

Ja det kan verka lite konstigt det jag skriver att älska det man gör och det man gör älskar man.

 

Men om du tänker tillbaka på det jag skrivit tidigare så är det du som väljer vad du vill känna för en sak. Om du väljer att fokusera på det du gör och göra det så bra du kan kommer du märka att du faktiskt älskar det du gör.

 

Så tänk dig i en situation när du ska göra något som du än kanske inte tycker så mycket om. Fundera igenom vad det är som gör att du inte tycker om det du ska göra. Fundera då igenom varför du ska göra det ändå. Om det är så att du känner att konsekvensen av att inte välja att göra det är så stor så känner du att dina valmöjligheter är något begränsade. Ok, gå igenom hela momentet del för del och se om du kan hitta det som verkligen är det som gör att du inte uppskattar det du ska göra. När du identifierat det enskilda momentet så kan du fundera på om du kan göra just det momentet på något annat sätt. Det finns kanske olika alternativ. Kan du göra det först av allt, kan du göra det snabbare, kan du göra det mindre omfattande, göra det på annat sätt eller kan du delegera det momentet till någon annan?

 

Fundera också på om det där momentet är så stor del av det du ska göra. Kan det vara så att det enbart är en liten del av hela insatsen. Kan det vara så att om du ser på alla moment så kanske inte just det lilla momentet inte har så stor betydelse för helheten. Och om du ser på helheten så blir din uppgift kanske roligare.

 

Så kan det ju också vara så att slutresultatet är det du vill uppnå. T.ex. att klippa gräsmattan tillhör inte mina favoritsysselsättningar. Men när jag är klar så njuter jag av att se den välklippta gräsmattan och det gör att klippa gräset inte är så tråkigt för jag vet ju att jag får ett litet påslag av endorfin efteråt och känner mig lycklig. Eller när jag är trött under en löprunda kan jag fundera på vad det är jag håller på med. Men jag vet att den belöning jag får när jag är färdig med det underbara endorfinpåslaget gör det till en struntsak att jag är trött just då. Dessutom tror jag att jag kommer leva längre om jag håller min kropp i trim. Dessutom kan jag unna mig att äta lite onyttigt som t.ex. grädde i potatisgratängen eller i såsen eller lite extra godis någon kväll.

 

På så vis har jag lärt mig att älska det jag gör och att det jag gör älskar jag.

 

Uffe