Warning: Attempt to read property "category" on null in /customers/2/7/2/vitaguidecoach.se/httpd.www/wp-content/plugins/dynamic-widgets/mods/wpec_module.php on line 49

Januari-14

Hej på dig!

Ja, nu är det 2014. Ett nytt år med massor av möjligheter. Du kanske ser det som ett oskrivet blad eller så har du redan bestämt dig för vad du ska göra det här året.

 

Olof Röhlander brukar säga att det blir alltid som man tänkt sig. Och faktiskt är det så att det kan bli som du tänker dig att det ska bli om du nu vill det tillräckligt mycket och är beredd att satsa det som krävs.

 

Så oavsett om du har det som ett oskrivet blad eller en rean planerad version och kanske vision av året så är det dags att satsa om du vill att det ska bli som du tänkt dig. Jag skrev redan i december om att du kan välja att planera så det här blir som en liten fortsättning på det men är ändå helt fristående.

 

Vitt papper

Om det är så att du har ett oskrivet blad för det här året. Sätt dig då ner och fundera på vad är det du vill uppnå under det här året. När du hittat vad du vill uppnå så kan du börja fundera på vad behöver du göra för att komma dit. Utifrån det gör du sedan en planering i din kalender med delmål. Delmålen ska du kunna mäta så att du vet att du når dem. Kan det vara så att du ser redan nu att det finns hinder för att nå ditt mål och hur kan du då göra för att komma över/förbi dem. Kanske ska du välja att tillföra någon form av resurs. Det här är en planering som kan ta någon timme eller några dagar att göra beroende på vad det är du planerar för.

 

Redan bestämt dig

Ja, om det är så att du redan bestämt dig för vad du vill uppnå så är det bra. Planera mot det målet och kör på. Du kommer nå ditt mål om du vill nå det. Det är fortfarande bra att ha en plan med uppsatta delmål. Skriv ner dem i din kalender och se till att du kan mäta att du når dem.

 

Planer

Oavsett om du planerat eller inte för vad du vill nå det här året så är det en bra sak med planer. De är till för att följa men är också så finurligt uppbyggda att de går att ändra på. Märker du att tidplanen inte håller, fundera då på om du kan minska på omfattningen som ditt mål har eller på kvaliteten. Kanske är det så att du behöver tillföra mer resurser för att kunna följa planen eller så flyttar du fram sluttidpunkten för när du ska nå målet. Det är ju din plan så du äger den och bestämmer över den.

 

Så ta det här nya året och gör det till något som du vill och har tänkt dig att det ska bli. Kanske en resa som aldrig blivit av, besöka en vän som du inte träffat på länge, måla om huset eller……… Ja, det är ditt mål. kom bara ihåg att det ska vara specifikt, mätbart, attraktivt och tidsbestämt. Annars är det inget mål. Ett så kallat SMART mål som betyder just Specifikt Mätbart Attraktivt Realistiskt Tidsbestämt mål.

 

Så välkommen in i det nya året.

 

Uffe