Warning: Attempt to read property "category" on null in /customers/2/7/2/vitaguidecoach.se/httpd.www/wp-content/plugins/dynamic-widgets/mods/wpec_module.php on line 49

Juli-14

Hallå där!

 

Hoppas du har valt att ha en bra sommar och njuter av den så mycket du kan. Samtidigt som du inte låter dig påverkas av det som du inte kan påverka som t.ex. vädret. Acceptera det bara och gör något annat.

 

För det handlar ju om att göra rätt saker mer än att göra saker rätt. Ni kanske kommer ihåg det från ett tidigare månadsbrev som jag skrev.

Att göra rätt saker är ju bättre än att göra saker rätt. Jag läste en undersökning för inte så länge sedan att den som hjälper någon annan mår bättre och i och med att man mår bättre så lever man oftast längre.

Jag stötte på en vän på gatan en dag på väg till jobbet. Han arbetar bland annat som journalist och kan det där med att skriva texter. Han gav mig tankar för hur jag ska tänka i vissa fall och mer specifikt när det gäller mina månadsbrev.

Jag är ingen författare utan skriver som det kommer ut ur huvudet så hans tips var mycket välkomnande.

Så han hjälpte mig och mådde säkerligen bättre av det. Och jag som fick hjälp mådde ju också bra. Så att hjälpa någon annan person gör att två personer mår bra.

Att få hjälp med något är inte självklart så varför inte vara ödmjuk och tacksamt ta emot den hjälp som erbjuds.

Har du hjälpt någon på sista tiden? Det kan vara stor och det kan vara smått och vad är det som värderar det stora och det lilla?

Ett citat från Nalle Puh kanske skulle passa här: ”Det är att göra en god gärning utan att tänka på att det är en god gärning.”

Och för att koppla tillbaka till min vän journalisten och en kolumnist vid namn Robert Benchley (1889-1945). Robert sa: ”Det tog mig 15 år att upptäcka att jag inte kunde skriva, men då kunde jag inte sluta eftersom jag redan var så känd.” Kanske knyter lite an till det jag skrev i mitt förra månadsbrev om hur en del upptäckter görs och kan det vara så att du gör något redan som du inte vet att du kan?

 

Uffe