Warning: Attempt to read property "category" on null in /customers/2/7/2/vitaguidecoach.se/httpd.www/wp-content/plugins/dynamic-widgets/mods/wpec_module.php on line 49

Juni-14

Hej där!

 

Hur lätt är det inte att skylla på någon annan när något gått som man inte tänkt sig. Kan det finnas anledningar till att det inte blev så? Skulle det kunna vara så att det var fel person som skulle utföra jobbet? Kan det vara så att personen som skulle utföra jobbet inte hade tillräckligt med information för att göra det som du hade tänkt? Skulle det kunna vara så att det du hade tänkt var inte uttalat och hur ska då personen veta vad du hade tänkt för ingen på jorden, mig veterligen, kan läsa tankar?

 

Det finns en mängd olika skäl att det inte alltid blir som man tänkt sig och istället för att rusa iväg och skälla ut någon och anklaga den personen för att den har misslyckats så kan man ju börja med att ta reda på vad som hänt och varför det inte blev som man hade tänkt.

 

Det finns ett ordspråk som lyder: Det är den som är ute och cyklar som finner nya vägar. (ungefär så) och om man tänker på det lite så skulle det ju kunna vara så att det som blev resultatet faktiskt leder någonvart.

 

Det hände en gång i tiden på ett av våra större industrier att en smed glömde en legering i ugnen under natten. Dagen efter åker han på en rejäl utskällning och enligt sägen så fick han även lämna företaget. Men senare visade det sig att det istället hade blivit en otroligt värmetålig legering som idag finns i många av de produkter som vi har hemma. Ett misstag som blev bra.

 

Det hände även nyligen inom medicin en liknande händelse. Misstag kan leda till framgång.

 

Men även om du tänker dig i en annan situation. En morgon så reagerar du att en kollega behandlar dig som luft. Du tror då ganska fort att din kollega är sur på dig och reagerar själv med att bli ledsen. Men åter, du är ingen tankeläsare. Skulle det kunna vara så att din kollega hade tankarna på annat håll, att det hänt något privat som gör att kollegan inte reagerar som den brukar göra? Ett sätt att få reda på det är faktiskt att fråga istället för att gå omkring och tro.

 

Så agera innan du reagerar. Ta reda på fakta innan du väljer att belasta dig med känslor som kanske inte behövs.

 

 

Uffe