Warning: Attempt to read property "category" on null in /customers/2/7/2/vitaguidecoach.se/httpd.www/wp-content/plugins/dynamic-widgets/mods/wpec_module.php on line 49

Maj-14

Hej på dig!

 

Hur gör du när du inte kan hitta inspiration till det du ska göra? När lusten inte infinner sig eller huvudet känns helt tomt? Du känner att du inte ens orkar ta dig ur soffan.

 

Ja, det finns sådana dagar och det finns en massa sätt att lösa det på och du ska nu få några tips.

 

Ett tips när det gäller inspiration är att den kommer när den kommer. Inspiration kan man inte tvinga fram. Men om du väljer att börja med det du ska göra utan att värdera det och med ett tomt sinne så ska du se att inspirationen kommer. Ett annat sätt är att istället göra något annat en stund. Låt hjärnan vila en stund.

 

Om du inte orkar ta dig ur soffan. Ja, du kan ju börja med att se om det är sant. Troligen är det så att du har tillräckligt med krafter för att ta dig ur soffan. Och om det är så att du faktiskt orkade ta dig ur soffan hur troligt är det att du orkar lite mer än det du redan gjort. Och som jag skrivit tidigare så kan du tänka på hur bra du mår efter det att du t.ex. städat. Visst det kanske inte är kul hela tiden att städa men tänk att kunna och unna dig att se på ett städat rum. Visst känns det skönt. Kanske är det så med fler saker som du kanske känner att du inte orkar.

 

Kanske är det länge sedan du tog en promenad och om det skulle vara så att du faktiskt orkar gå ut och ta en promenad så kan du testa lite saker. Gå långsamt ett tag och titta ner i marken. Känn efter hur det känns. Jag misstänker att du kommer att känna att det där med promenad inte var någon bra idé. Men om du då istället lyfter upp huvudet och börjar gå med lite raskare steg så kommer du att känna att det med en promenad inte var så illa trots allt, det kanske till och med var en bra idé. Om du då känner för att springa lite så gör det också men det är helt ok att enbart promenera.

 

För det som det handlar om är att kropp och sinne är ett system och att du kan påverka hur du mår genom att röra dig på ett annat sätt och med en annan kroppshållning.

 

Kom ihåg att det är viktigt att spara lite krafter så att du orkar sitta i vårsolen och låta dig värmas och lyssna på fåglarna och bara njuta.

 

Vi är fantastiska vi människor som har den insikten och kan använda den om vi väljer att använda den.

 

Uffe