Warning: Attempt to read property "category" on null in /customers/2/7/2/vitaguidecoach.se/httpd.www/wp-content/plugins/dynamic-widgets/mods/wpec_module.php on line 49

Oktober-14

Tiden kan få vara helt oväsentlig. Men att använda tiden till något gör att den är mycket väsentlig.

 

Så hur hanterar du din tid?

 

Nu gör mörkret sig påmint med att korta av våra dagar. Det är ju så att snart är det mörkt när vi åker till jobbet och mörkt när vi kommer hem från jobbet. Jag som jobbar inomhus får sällan se dagsljus. Tiden jag kan tillbringa ute i ljuset decimeras för var dag som går. Så för att knyta an till ett tidigare månadsbrev om att njuta av NU så är en idé att tända lite ljus. Sitta på morgonen och ta sin kopp kaffe eller kopp te med en god smörgås i det fladdrande ljusskenet från ett levande ljus är otroligt vilsamt och upplivande. Detsamma när man kommer hem på kvällen och när maten är klar. Släck ner lamporna och tänd några ljus och njut av skenet från ljusen. Det här är den bästa årstiden för att ha ljus tända och kunna njuta av dem. Kanske sätta på lite bra musik lite senare och kura under en underbar mjuk filt. Bara vara ett tag, låta tiden vara som den är, låta avslappningen komma naturligt, tankarna får komma om de vill och bara släppa iväg dem och utan att värdera dem. Eller när du sitter där kan du tänka på allt gott du gjort under dagen. Du ska bara tänka på det bra du gjort, inget annat. När du hittat allt bra, stanna och njut av det bra du gjort.

 

Eller, när tillbringade du en kväll med en vän eller någon annan du känner väl och lyssnade på vad din vän hade att säga och under samma kväll låta din vän att få uttrycka det den vill just då. Att låta ditt fokus bara vara på din vän den tiden. Inte lyfta dina egna spörsmål utan låta din vän få din tid just den kvällen. Ge din vän ditt öra, dina ögon. Lyssna med avsikt att förstå och inte med avsikt att svara. Jag lovar dig att den tiden du lägger på din vän är värt otroligt mycket för din vän och för dig. Finns det möjlighet så kan du ju även förgylla er tillvaro med några tända ljus.

 

Sätten ovanför är sätt att ta hand om tiden på helt olika sätt, lika värdefulla och ger energi.

 

(Kom ihåg att släcka ljusen när du går därifrån)

 

Ha det så skönt i höstmörkret.

 

Uffe