Warning: Attempt to read property "category" on null in /customers/2/7/2/vitaguidecoach.se/httpd.www/wp-content/plugins/dynamic-widgets/mods/wpec_module.php on line 49

April-15

Att göra sitt bästa

 

Den första april har passerats så du kan känna dig lugn. Jag tänker inte lura dig idag heller utan fortsätta ge dig tips om hur du kan hitta din väg i ditt liv.

 

Som du kanske läst i min blogg så var jag konferencier på Earth Hour här i Enköping. Earth Hour är en manifestation för att rädda vår jord. Folk samlas, man lyssnar på talare, man släcker lampor och får sig en funderare på vad man gör med jorden. Jag pratade om att vi fått jorden till låns (bland annat indianerna som ansåg det) och att när man har lånat något så ska man lämna tillbaka det i samma skick som när man lånade. Det kommer vi inte göra. Jag talade även om att det är ingen som kräver att man ska göra ett underverk utan bara göra sitt bästa.

 

Gör du ditt bästa?

 

Nu tänkte jag inte direkt på att rädda jorden utan i ditt liv. Gör du ditt bästa för att leva ditt liv så bra du kan? Hur har du planerat ditt liv? Följer du upp om du når dina mål i ditt liv? Hur mycket har du investerat i ditt liv?

 

Det spelar ingen roll om du inte gjort det men om du frågar dig själv hur du vill leva resten av ditt liv, vad får du för svar då? Ställ dig frågan.

 

När du fått ditt svar av dig själv så kan du fundera på hur du ska kunna uppnå att kunna leva ditt liv som du vill leva det. Behöver du investera i något. Det behöver inte vara saker utan det kan vara tid för dig själv eller något liknande.

 

Behöver du lägga upp en plan? Nu menar jag inte att du ska göra en planering på detaljnivå utan gör en plan utifrån det du känner att du behöver göra för att kunna göra det bästa med ditt liv.

 

När du har gjort din plan kan du sätta dig ner och titta på den. Granska den lite från olika håll. Är det verkligen det du vill göra? Är det något du glömt? Är det något du tagit med som inte är nödvändigt? Är det någon annans önskemål med i din lista som inte är ditt önskemål?

 

Granska din planering igen. Granska den kritiskt.

 

När du känner dig nöjd med din planering. Sätt igång. Gör den första saken du har i din planering. Efter det gör du din andra aktivitet. Sedan fortsätter du bara med din plan.

 

När du gjort det du har planerat  är det dags för en utvärdering. Blev det som du hade tänkt dig? Blev ditt liv som du ville? Blev det det bästa du kunde göra? Vad har du lärt dig? Vilka erfarenheter tar du med dig vidare i livet? Det är bra att göra en utvärdering efter varje genomförd aktivitet.

 

Kanske låter det här lite för strukturerat för dig. Om du tänker på hur du gör saker som är mindre än livet själv, t.ex. planerar din semesterresa, när du ska handla eller bygga ett hus eller vad som helst så skriver du ofta ner vad som ska göras. Är inte ditt liv värt att planera bättre?

 

Uffe