Warning: Attempt to read property "category" on null in /customers/2/7/2/vitaguidecoach.se/httpd.www/wp-content/plugins/dynamic-widgets/mods/wpec_module.php on line 49

Augusti-15

Hur blir du lyckligare och vad blir du lyckligare av?

 

Jag har skrivit lite om det här tidigare och jag tycker det är viktigt så därför återkommer jag till det. Även om det, den här gången, är vinklat på lite annat sätt.

 

Vad blir du lycklig av och vad skulle göra dig lyckligare? Hur blir du lyckligare?

 

Det har gjorts undersökningar om detta flera gånger och på olika sätt. Och det man ofta kommer fram till är att alla människor är ungefär lika lyckliga. Visst finns det tillfällen när en person kanske inte är lycklig men de stunderna i livet är sällan speciellt långvariga.

 

Många tror att de kommer att bli lyckligare om de hade mer pengar för de som har mycket pengar kan göra vad de vill. Många tror att de blir lyckligare om de flyttade till ett varmare ställe för människor är gladare på det varmare stället. Många tror att bara de får ett nytt jobb så blir de lyckligare.

 

Jag är ledsen men jag kommer att göra dig besviken om du tror på det jag skrev ovan. För det är faktiskt så att lyckan är densamma oavsett var du bor eller hur mycket pengar du har. Det kallas affektiv prognosvilla när man luras att tro något om inte egentligen är sant. De undersökningar man gjorde visade att de rika inte var ett dugg mer lyckliga än de som inte var lika rika. De som bodde på en viss plats var inte ett dugg lyckligare än de som bodde någon annan stans. Det rika har inte lika lätt att bli lyckliga av små saker vilket de inte lika rika har. Kraven ökar hela tiden.  Hur kan DU tänka när det gäller jobbet?

 

Ett bra sätt att bli lyckligare är att vara där du är just nu. Inget fel att ha mål och visioner men låt inte dem påverka din lycka. Var lycklig här och nu. Och när du är lycklig här och nu fokusera då på det och var med i upplevelsen. Låt det bli ett upplevelseminne.  Jag satt på en klippa på Stora Amundö i veckan. Såg barn bada, måsar flyga över mig, solen sken från en klar himmel och det var relativt mycket med folk på klipporna. Detta är lycka för mig. För någon månad sedan satt jag med två vänner vid en bastu, tog några öl, åt lite mat och badade lite mellan bastubaden. Detta var också lycka för mig. Att få vara där och då och bara göra inget viktigt. Sedan är givetvis mitt jobb som coach en stor lycka. Att få se hur människor kommer tillrätta i sina liv och hitta en väg är en enorm lycka och där jag har varit deras guide under resan.

 

Så om jag då återkommer till rubriken för det här månadsbrevet som är  ”Hur blir du lyckligare och vad blir du lyckligare av?” så undrar jag vad du svara på den frågan. Vad är DITT svar?

 

Uffe