Warning: Attempt to read property "category" on null in /customers/2/7/2/vitaguidecoach.se/httpd.www/wp-content/plugins/dynamic-widgets/mods/wpec_module.php on line 49

Januari-15

Hej!

Nu är det dags för 2015 års första månadsbrev. Det blir lite kortare än vanligt för det är ett enkelt sätt att börja må bra eller ännu bättre. Förra året skrev jag om att planera för det kommande året. Det skriver jag inte om i år utan tar bara tillfället i akt att påminna om det. Själv har jag nu flyttat över alla förra årets månadsbrev till en ny arkivkatalog. De försvinner inte utan flyttas bara och på det sättet kan du komma åt dem när helst du vill.

 

Jag tänkte jag skriva om reflektion den här gången. Visserligen kan man inte påverka det som varit men det finns finesser med att ge sig tid till att reflektera. Jag har skrivit lite om det i tidigare månadsbrev om att tänka tillbaka och med positiva tankar. Min tanke nu är att du kan titta tillbaka på helgen som varit. Oavsett om du varit ledig eller jobbat, hur uppfattade du den? Blev det den helg du hade tänkt dig eller blev den bättre än så? För det är faktiskt så att det är du som skriver facit över hur du ska uppfatta den. Det gör du genom att fokusera på olika saker. Vill du att det ska ha varit en bra helg så ska du givetvis fokusera på det som var bra. Tillåta dig att minnas det som du uppskattade. Tänka tillbaka på det som gjorde dig glad och kanske varm inombords. Vad var det som gjorde dig glad och varm? Analysera lite om du kan upprepa det som gjort dig varm och glad flera gånger och om du kan framkalla den känslan i andra situationer.

 

För precis som jag beskriver ovan så kan du genom att minnas hur det känns när du mår bra styra hur du mår just nu. Känner du att du är lite nere så kan du tänka på hur det känns när du mår bra eller vad du gör när du mår bra och därigenom förändra ditt mående till det bättre genom att förändra ditt beteende.

Jag säger inte att det är enkelt. Men det går att träna på det och för varje gång blir det lättare.

 

Uffe