Warning: Attempt to read property "category" on null in /customers/2/7/2/vitaguidecoach.se/httpd.www/wp-content/plugins/dynamic-widgets/mods/wpec_module.php on line 49

Juni-15

Ta kommando över det perfekta

Jag säger som uppfinnaren i Lorry: -Tänkte inte på det. Ingången till juni månad gick mig förbi och därför kom jag inte ihåg att jag skulle ut med ett månadsbrev till dig.

För visst är det så att du också ibland kan komma på i efterhand att du glömt något viktigt. Men hur viktigt är eller var det EGENTLIGEN?

För min del så är det ju så att jag är ju ingen hjärnkirurg om står där vid operationsbordet och håller på med fysisk hjärnkirurgi. Utan jag coachar människor, skriver blogg, månadsbrev och en hel del annat. Även om det är så att jag anser att mitt månadsbrev är viktigt för du och många andra läser det och en hel del av mina läsare efterfrågar det om det kommer lite sent.

En kollega till mig berättade att han på sitt första sommarjobb, på 70-talet, fick lära sig tre prioriterade områden i livet.

Det var:

  • Hälsan
  • Familjen
  • Verksamheten

För visst är det så att många gånger är ”lagom” tillräckigt bra prestation? Visst, om du tävlar i någon sport eller så är det ju vinst som räknas men samtidigt så är det ju så att man kan komma på en annan placering i tävlingen och vara nöjd ändå med sin prestation. Du har gjort det bästa som du förväntade av dig och någon annan var bättre.

Gunde Svahn resonerade likadant. Han lämnade inget åt slumpen. Han åt rätt, tränade rätt, fick sina vätskelangare att hålla flaskan på rätt höjd och så vidare. Om han sedan inte vann så berodde det inte på att han var dålig eller hade försummat något utan han vann inte på grund av att någon annan var bättre.

Så istället för att vara perfekt kan du alltid sträva efter att göra det bästa du kan. Vad som är det bästa just då kan faktiskt dagsformen få avgöra. En dag kan det vara att ligga i solstolen är det bästa du kan göra.

För perfekt är ett ord som kan ställa krav. Men om du tänker tillbaka på vad en perfekt dag är för just dig. Det kanske är att sitta med benen över din väns ben med en kopp kaffe. Det kanske är perfekt just då, i den stunden.

Så ta kommandot över ordet perfekt och bestäm själv vad du tycker att det ska stå för och för just dig. Låt ordet perfekt innebära att göra det bästa du kan just nu.

 

Uffe