Warning: Attempt to read property "category" on null in /customers/2/7/2/vitaguidecoach.se/httpd.www/wp-content/plugins/dynamic-widgets/mods/wpec_module.php on line 49

Mars-15

Två månader har gått på detta år. Snart är det vårdagjämning (20/3). Vi lämnar sakta mörkret bakom oss och går mot ljusare tider. För min del är det en otroligt skön känsla. Men visst, de levande ljusen gör sig inte så mycket längre men det kan jag leva med.

 

 

Det här månadsbrevet kommer att handla om de olika gråa nyanserna i livet och hur bra det är att det finns så många olika gråa nyanser.

 

 

Jag får ibland höra att jag är för positiv. Ok, kan jag känna. Är det fel att vara positiv? Jag tror att det alltid kommer något gott ur det som händer.

 

 

Hur är det med dig? Vad har du varit med om på senaste tiden som fått dig att kanske må lite sämre en tid? Kanske till och med så illa att du mått dåligt av det som hände. Nu är det inget fel i att må dåligt en stund men det viktiga är att inte gå omkring och vara kvar i det.

 

 

Om du kommer på något som du varit med om och tänker på det ur ett annat perspektiv. Jag menar att du inte bara ska titta på det som hände och hur du upplevde det. Tänk på hur andra kan ha upplevt det. Vad som blev resultatet av det som hände?

 

 

Det finns de som blir plötsligt arbetslösa. Företaget de jobbat på ska helt plötsligt upphöra eller ska dra ned på personalstyrkan. Just i det ögonblicket mår de flesta dåligt. Ofta när man frågar dem några år senare visar det sig att de mår bra, att deras arbetslöshet startade upp något nytt i deras liv. Det blev den spark i baken de behövde för att komma vidare i livet. Det som hände då var inte kul men var i grund och botten något bra.

 

 

I och med att de blev arbetslösa så fick de en mer ansträngd ekonomi. Det fick dem att fundera på hur de skulle lösa det och många började hitta andra sätt att unna sig lite lyx. Den nya lyxen kunde vara att vara mer med familjen, att promenera mer i naturen, ta en cykeltur eller bara vara en stund ute med en kopp kaffe. De hittade, med andra ord, ett annat liv som också kan uppskattas och som inte kan köpas för pengar.

 

 

Eller en sådan trivial sak som när det regnar precis när man brett ut filten och ska ha en mysig stund vid en sjö med gott kaffe, tilltugg och sällskap. Just då kan det verka botten. Men tänk, utan regn så skulle vi inte må så bra. Vi behöver det för vårt grundvatten, för att våra växter ska gro och växa etc. Det finns en massa bra med regnet.

 

 

Så, vad har hänt dig på senaste tiden som tillfälligt har fått dig att må dåligt men som ändå har något bra med sig för dig?

 

 

Mitt jobb som coach handlar bland annat om att hjälpa till att hitta de här positiva delarna. De är inte alltid lätta att hitta och likadant kan det vara om vad och hur man ska gå vidare när det hänt något i livet. Det jag gör är att jag hjälper till att ta fram de dolda resurser som vi alla har och med stöd av dem kan de som besöker mig hitta sin väg i livet.

 

 

Jag är övertygad om att allt inte är svart eller vitt utan det finns en massa nyanser av grått och i det gråa finner man det man söker.

 

 

(inte helt vanligt att sammanföra lycka med den gråa färgen men jag tror du förstår vad jag menar)

 

 

Uffe