Warning: Attempt to read property "category" on null in /customers/2/7/2/vitaguidecoach.se/httpd.www/wp-content/plugins/dynamic-widgets/mods/wpec_module.php on line 49

November-15

Allt har sin tid

Nu är det inte mycket löv kvar på träden. Våra två stora kronekar har inte fällt allt ännu men deras löv är på väg ner. Så nu återstår det att räfsa upp dem när de väl är nere på marken. Tiden med alla otroliga färger på träden har passerat. Sedan kan snön få komma. Visst en del återstår att göra som att exempelvis plocka fram fågelbordet och börja utfodra våra små vänner. Det är riktigt mysigt under vintern att se dem äta därute och jag kan känna att jag faktiskt hjälper dem.

 

Det jag egentligen ville säga i det här månadsbrevet är att det handlar om att göra saker i en viss ordning och inte skynda på för mycket. Allt hinns kanske inte med. Om du väljer att göra en lista och sätta upp det du vill göra i kronologisk ordning och sedan gör dem i den ordningen så ska du se att allt blir lättare. Om du då behöver välja bort något så kan du tydligt se vad det är som du väljer bort från din lista. Du kan också fråga dig om det är ok att kanske inte göra den aktiviteten alls alternativt om det är möjligt att göra den senare.

 

Jag brukar jämföra mycket jag gör med en kirurg  som står med en människa framför sig i operationsrummet och är i full koncentration att genomföra något som är otroligt känsligt. Ett fel och patienten dör. När jag gör den jämförelsen så är det rätt tydligt att det jag kan känna är viktigt troligen kan vänta. Ingen kommer att dö om jag gör det senare eller inte gör det alls. Om du gör samma jämförelse så kommer du troligen fram till samma slutsats. Det finns inga måsten i det vardagliga livet. Och skulle det vara så att du råkar göra fel så har du ju faktiskt lärt dig något till nästa gång och kommer antagligen inte att göra det på samma sätt. Och ditt fel, om du nu inte är kirurg, har inte orsakat att någon människa har dött.

 

Så planera vad du vill göra och ditt liv kommer att bli så mycket enklare. Se också till att slutföra det du gör innan du ger dig i kast med nästa uppgift. Ta en sak i taget och du kan ofta få njuta av att det blir färdigt. Sedan tycker jag att du ska fira lite varje gång något är färdigt. Nu menar jag ingen storslagen fest utan unna dig något. En promenad, en frukt och tänk på hur bra och duktigt du är. Men det visste du hela tiden för visst vet du väl att du kan klara allt du vill bara du väljer att verkligen satsa på att lyckas.

 

Allt har sin tid och det du kan göra är att använda den tiden på det sätt som är bäst för dig just nu.

 

Uffe