Warning: Attempt to read property "category" on null in /customers/2/7/2/vitaguidecoach.se/httpd.www/wp-content/plugins/dynamic-widgets/mods/wpec_module.php on line 49

Oktober-15

Olika sätt att uppleva saker

Det här månadsbrevet handlar om fokus. Närmare bestämt vad du fokuserar på i ditt liv. Jag väljer att börja  jag-form hur som helst och beskriver mig lite grann.

Dykning i Norge
Dykning i Norge

Som du kanske vet så dyker jag. Jag har en ambition att dyka mycket och varierat. Att dyka är alltid en upplevelse och varje gång är det en unik upplevelse.

 

Ibland dyker jag grunt det vill säga att jag inte dyker djupt. Då når ljuset ner och är man i närheten av vassen kan man se gädda och solens strålar som leker med vassen ovanför och under vattnet. Ett otroligt skådespel.

 

Ibland dyker jag djupt. I Sverige är det mörkt på djupet. Men med en bra lampa kan man se omgivningen ganska bra men otroligt fokuserat. Dessutom är jag då också djupberusad av kvävet som gör att jag behöver koncentrera mig lite extra. Det är inte så att det är spännande utan det blir en fokuserad dykning.

 

Sedan händer det att jag assisterar på utbildningar. Då ska jag kolla att eleverna är där de ska vara och hjälper instruktören med allt som den ber mig om. Då har jag ett helt annat fokus och i detta fall på eleverna. De ska göra saker rätt och jag ska ha koll på dem hela tiden när jag har det uppdraget.

 

När jag är utomlands och dyker så är det ofta bättre förhållanden än här hemma i Sverige. Bättre på så sätt att det är ljust även på 30 meter och ett helt annat liv och helt andra färger. Ska väl erkänna att de är varmare i vattnet också.

 

Detta var fyra sätt att beskriva dykningen och jag skulle kunna berätta om flera andra tillfällen och sätt att uppleva den.

 

Och det jag vill säga med det här är att jag dyker vid alla tillfällena,  jag har min utrusning på mig, jag är under ytan och förbrukar ofta samma mängd med luft och jag ser allt cirka 25% större än vad det är  i verkligheten.

 

Varje dag åker jag till jobbet och kommer hem från mitt jobb på kvällen. Om jag bara tittar på det snabbt så skulle man kunna tro att alla dagar är lika varandra. Men så är det inte. Nej, varje dag är unik beroende på hur jag ser på den och vad jag fokuserar på.

 

Så om du väljer att se på dina dagar ur olika synvinklar, hur ser de ut då nu när du vet att det är möjligt att se dina dagar på olika sätt. Vad fokuserar du på?

 

Jag väljer att fokusera på det bra som händer under dagen. För, trots allt, så är det mesta som händer positivt. Varför ska jag då låta mitt fokus vara på det som inte var lika bra?

 

Så, vad fokuserar du på? Om du fick välja vad du ville fokusera på, vad skulle det då vara, en helt vanlig vardag? Vilka bra saker hände dig idag? Tänk ut fem bra saker som hände idag. Imorgon gör du samma sak det vill säga att du tänker på fem bra saker du gjorde då och så fortsätter du tills det blivit en vana. Tror du att du framöver kommer att se på din dag på ett annorlunda sätt?

 

Uffe