Warning: Attempt to read property "category" on null in /customers/2/7/2/vitaguidecoach.se/httpd.www/wp-content/plugins/dynamic-widgets/mods/wpec_module.php on line 49

April-17

 

Däckbyte och förändringar

Nu är sommardäcken på. Ett jobb som behöver göras och som inte är alltför jobbigt. Det är så där lagom jobbigt. Nu har jag mutterdragare, en bra domkraft med mera, så det är ju helt ok. Men visst kan det strula ibland men idag gick allt som en dans. Totalt byter jag på två bilar och på en släpvagn och det blir totalt 10 däck som skiftas.

Däckbytet är ju faktiskt ett av mina vårtecken. Sedan är det tussilago som jag går och väntar på. Jag brukar vanligtvis se dem när jag är ute och springer. De är så vackra där i diket. Gula och stolta.

Efter det är det vit- och blåsippor och efter det så kommer allt möjligt men då börjar det vända mot sommar från vår. Så otroligt vackert det är att se en skogsbacke full med dessa sippor.

En otrolig transformering sker i vår värld.

Likadant kan vi människor också transformeras om vi vill. Precis som med skillnaderna mellan våra årstider så kan vi välja hur vi vill må, vara, agera och reagera. Jag är ingen vän med kyla, mörker och snö. Men jag är en vän av levande ljus, längdskidåkning, öppen brasa med mera. Det njuter man bäst av när det är den mörka årstiden, kallt och med snön. Jag kan njuta av att se alla höstens färger även fast jag vet att den varma årstiden håller på att ta slut.

Allt handlar om hur man förhåller sig det som händer. Jag kan inte påverka det och alltså är det mig jag behöver ändra på. Mitt förhållningssätt till det som sker. Jag väljer att fokusera på allt som jag uppskattar i den årstid som jag lever i just nu.

Så är det i allt jag gör, jag väljer att förhålla mig till det som sker. Det jag inte kan påverka finns det ingen anledning till att lägga energi på med negativa tankar.

I din vardag har det säkerligen funnits saker som du kanske inte tyckt om och som du inte kunnat påverka. Du kanske har valt att förhålla dig till det. Men skulle det vara så att du gjort ett annat val så testa att se på det positiva i det som händer. Jag kan nästan lova att du kommer att må mycket bättre.

Det blir nästan som att transformeras. Att bli en annan människa än den man var tidigare. Hur vill du ändra dig?

 

Uffe