Warning: Attempt to read property "category" on null in /customers/2/7/2/vitaguidecoach.se/httpd.www/wp-content/plugins/dynamic-widgets/mods/wpec_module.php on line 49

Augusti-17

En helg på väg

Jag fick vara men om en underbar resa. På MC rullade jag och en vän till Åland. Färjan från Grisslehamn till Eckerö. Sedan två dagar på Åland på två hjul. Vi rullade fram, hittade en trevlig plats och stannade där ett tag tills vi kände för att rulla igen och hitta en ny trevlig plats. Ibland kom vi till en bättre plats och ibland så kunde det finnas lite mer att önska. Men ingen plats var tråkig eller ful. Det var en klarblå himmel ovanför oss, fina klippor och ett vackert hav där vi oftast stannade.

Vita Guide Coach
Foto: Ulf Åkerblom

Resan varade i tre dagar. Inte mer men kommer att vara ett positivt minne för livet. Det behövs inte en resa till något varmare land, långt bort för att det ska vara bra. Det behöver inte vara ”all inclusive” för att det ska vara njutbart. Det kan vara enkelheten som skapar minnet.

Det finns vissa som påstår att det är resan som är målet. Tja, det beror på hur man ser det. Men att bara åka är inget mål i sig utan för mig är målet att komma någonstans och kunna se något som jag uppskattar. Det kan vara finns klippor vid ett hav, det kan vara en vacker tallskog eller något helt annat som en ruin som någon byggde för länge sedan och som idag bara finns kvar som just en ruin. Just när jag ser på en ruin så tänker jag på de som en gång i tiden byggde den. De byggde troligen något som de trodde skulle vara för evigt. Men sedan kom någon eller några och sprängde den i luften. Jag tänker närmast på en ruin på Åland som byggdes som en fästning. Men den var dåligt belägen och det tog inte många dagar innan den var intagen. Sedan sprängde fienden den. Det är den före detta fästningen i Bomarsund jag tänker på.

Det blir inte alltid som man tänkt sig. Och som vissa påstår så är det inte den starkaste som överlever utan den som bäst kan anpassa sig efter det nya som kommer. Det innebär att de troligen har en stark drift och ett mål att överleva.

Det finns så många mål man kan ha. De skiljer sig också åt var man är i livet. När man är lite vill man bli stor och när man är ”stor” så vill man att tiden ska gå långsammare. Tiden är en sak vi inte kan påverka så därför handlar mitt liv om att göra massor av saker på den tid jag har. Men att göra saker kan också vara att sitta på en strand och bara låta tankarna vandra.

Ja, det var lite tankar kring mål men även lite om min underbara resa till Åland.

Vart ska vi ta vägen nästa år? Jo, troligen blir det en tur till Norge. Det är mitt mål just nu när det gäller att resa på en motorcykel.

 

Uffe