Warning: Attempt to read property "category" on null in /customers/2/7/2/vitaguidecoach.se/httpd.www/wp-content/plugins/dynamic-widgets/mods/wpec_module.php on line 49

December-17

Ibland händer det

 

Julen är snart här och alla önskar sig något i julklapp. Sedan kan det vara olika saker och inte alltid materiella saker utan kanske enbart lugn och ro. Men det är inte det som det här månadsbrevet ska handla om utan att önska sig saker som inträffar fast du kanske till och med glömt bort att du önskat dig det. Har du tänkt på att saker du önskat och sedan kanske inte kom ihåg att du önskat faktiskt inträffar? Vad är det som händer egentligen?

Ja, inte vet jag men jag har en del teorier om det i alla fall och i och med att jag är den som jag är brukar jag testa mina teorier.

Det handlar om att slappna av i den process du är inne i och släppa tanken och sinnet fritt. Sluta jaga utan tro på att det omedvetna fortsätter sitt sökande/jagande trots att du själv inte är aktiv.

Till exempel kan det vara så att du inte kommer ihåg var du lagt dina nycklar. Till slut ger du upp och tar reservnycklarna istället. De släpper tanken på jakten, sätter dig i bilen för att åka till jobbet och plötsligt är det helt klart för dig var nycklarna är. Du kommer kanske till och med ihåg när du la dem på det där stället. Du slappande av i ditt medvetna, fokuserade på annat och ditt omedvetna gjorde sig sakta men säker påmint och talade sedan om för sig, när du blev medveten om att det fanns ett meddelande till dig i huvudet, var nycklarna fanns.

Så är det med mycket och även som jag inledde med när det gäller önskningar eller egentligen vad som helst. När du släpper tanken fri, slutar jaga, förutsätter att det kommer att lösa sig till det bästa så är det så det faktiskt oftast händer.

Vi luras av oss själva att fortsätta jaga och leta efter det som är bäst för oss istället för att låta vårt omedvetna ta hand om det. Vi låser oss vid olika tankar om hur det skulle kunna varit fast det inte alls var på det viset.

En del människor kan kalla det slumpen eller ödet eller att det var bestämt att de skulle bli som det blev. Jag är inte så säker på det utan är övertygad om att det blir som vi vill att de ska bli med de förutsättningar vi har. Sedan kan vi sträcka på gränserna och till och med nå bortom våra gränser. Vad är det du tror ha hänt då? Troligen är det så att du själv har satt upp begränsningar i ditt medvetna jag. Kanske har du inte satt upp dem medvetet och kanske någon annan har satt upp dem för dig en gång i tiden. Vi kan ofta mer än vi tror. Ett litet trivialt exempel på det skulle kunna vara när du sprungit så långt du tror att du kan springa. Du vet att när du når målet så kommer du inte orka springa mer och längre. Jag kan nästa lova att du faktiskt kan springa mer och längre. Kanske bara en meter, men du kan springa längre.

Så önska dig något du verkligen vill ha med hela ditt hjärta. Låt sedan din önskan landa i ditt omedvetna och se vad som händer. Ibland kan det handla om att fatta ett beslut om att gå en speciell väg som du kanske inte tidigare trott att du skulle gå. Helt plötsligt så väljer du något som du aldrig trodde att du skulle välja.

 

 

Uffe