Warning: Attempt to read property "category" on null in /customers/2/7/2/vitaguidecoach.se/httpd.www/wp-content/plugins/dynamic-widgets/mods/wpec_module.php on line 49

Juni-17

Jag lyckades!

Jag har tidigare skrivit om att man alltid ska förutsätta framgång. Visserligen ska man kalkylera med risker och konsekvenser men ger man sig i kast med något så ska man förutsätta framgång. Som jag skrivit i min blogg så blev jag med motorcykel förra året. Men jag hade ju inget körkort för att få köra den. Så det blev bara att ge sig i kast med att se till att ta ett körkort för tung motorcykel.

Jag anmälde mig till en körskola och en intensivutbildning. Att gå själva kursen var otroligt lärorikt och visst var det så att mitt riskmedvetande i trafiken ökade och efter avslutad kurs har jag även blivit en bättre bilförare.

Sedan var det dags för att genomföra det teoretiska provet. Jag hade studerat en hel del, gjort övningsskrivningar och det hade ju gått bra. Jag var otroligt nervös när jag gick in för att göra det teorietiska provet. Samtidigt så förutsatte jag att jag skulle klara det. Tog det lugnt och metodiskt. Svarade på de frågor jag kunde direkt och gick tillbaka till de jag inte svarat på eller varit tveksam på. Fyllde i dem med det svar jag antog var det rätta och skickade iväg det. Jag klarade det. En skön känsla i kroppen och en bekräftelse på att förutsätta framgång fungerar.

För några dagar sedan var det dags för den praktiska delen. Där kände jag mig mer säker och intalade mig att det kommer att gå bra. Jag förutsatte framgång igen. Men otroligt nervös var jag ändå och låtsades inte att jag var det. När det var dags för mig och körgården med lågfartsbanan gick det inget vidare. Blev dags för högfartsbanan och bromsprovet. Gick otroligt bra. Så jag fick göra om lågfartsbanan och blev godkänd även där. Sedan var det dags för trafiken. Ut och köra på riktigt. Där kände jag på mig att det skulle gå bra men det gäller att skärpa sig ändå. Det blev en skaplig tur och även det gick som jag hade förväntat mig. Det vill säga, det gick bra.

Så nu har jag mitt körkort för motorcykel.

Att förutsätta framgång innebär inte att man kommer att klara det men det ökar chansen att man faktiskt ska klara det. Om jag hade gått in med ett medvetet att skulle misslyckas hade jag säkerligen gjort det. Forskningen visar att om man tror på sig själv och det man ska göra ökar chansen att klara det.

Så nästa gång du ska göra något som du aldrig gjort tidigare så förutsätt framgång och öka dina chanser att lyckas. Att du kanske är nervös inför det du ska göra gör bara att du skärper dig lite extra men låt inte nervositeten hindra dig och utan ge dig själv chansen med att förutsätta framgång.

Sedan är det så att ju mer du vill en sak desto mer sätter du dig in i området och lär dig. Det ökar dina chanser att nå framgång. Så när du ska göra något, fokusera och förutsätt framgång.

 

 

Uffe