Warning: Attempt to read property "category" on null in /customers/2/7/2/vitaguidecoach.se/httpd.www/wp-content/plugins/dynamic-widgets/mods/wpec_module.php on line 49

Maj-17

Att coacha mig själv i verkligheten

 

Det här blir ett kort månadsbrev från mig till dig och mycket personligt. Skälet till att det blir kort beror mest på att jag känner att jag behöver prioritera annat, i mitt liv, just nu. Du som läser mina månadsbrev är viktig för mig. Jag hoppas att du kan acceptera att det blir kortare än vanligt och inte lika fylligt. Jag brukar lägga ner ett antal timmar på ett månadsbrev för att få fram ett bra och användbart budskap och kanske en hjälp i ditt liv men det blir som sagt inte lika analyserat den här gången. Men jag har ändå ett budskap att skicka med, en coachande del som jag nu själv får testa i verkliga livet. Dessutom så är det så att den dator som kraschade och som jag fick igång har kraschat igen. Nu har jag gett upp den totalt. Vad är det man säger? ”En olycka kommer sällan ensam”. Nu tror jag visserligen inte på det i verkligheten men just nu var det passande och det är lätt att hitta klyschor som passar vissa tillfällen.

Vad har hänt?

Jo, jag hamnade i en situation som du kan ha råkat ut för. Det vill säga att en nära anhörig går bort. Det är inte lätt att hantera allt som kommer över en och det har du kanske upplevt. Du som varit och pratat med mig vet att det är du som själv hittar vägar, tillsammans med mig, för att lätta på de tunga känslor som kommer över en lite då och då. Precis som jag alltid brukar säga så är det ok att vara ledsen, känna sorg eller någon form av tomhet men att det får inte stoppa det egna fortsatta livet.

Prince EA har en video där han säger att du inte är deprimerad. Du är inte det du känner. Du kan känna dig deprimerad. Det innebär också att du kan känna annat likväl. Jag tycker att det är bra uttryckt av honom.  Du är med andra ord inte dina känslor.

Jag är inte ledsen utan jag känner mig ledsen. Det är ok. Det innebär också att jag har möjligheten att känna andra känslor också vilket jag då får mig att göra. Jag låter mig minnas det positiva i allt som varit och i det som hänt. Sedan kan det hända att jag trillar tillbaka i lite mera mörka tankar men kan snabbt ta mig ur det om jag vill och väljer det.

Så när du känner dig ledsen så kan du komma ihåg att det är en känsla. Du är inte känslan.

 

Uffe