Warning: Attempt to read property "category" on null in /customers/2/7/2/vitaguidecoach.se/httpd.www/wp-content/plugins/dynamic-widgets/mods/wpec_module.php on line 49

Augusti-18

 

Reflektion

Den här semestern blev inte som andra semestrar och det är ju bra. Jag vill överraskas och inte hamna i slentrian och veta precis vad som kommer att hända.

 

Den började med några dagar själv där jag kunde varva ner.

Efter det blev det en motorcykeltur genom Norge på småvägar. En otrolig resa med vackra vyer och varierat väder men mestadels fint väder.

Foto: Ulf Åkerblom

Efter det bar det av till Krakow för att bland annat besöka Auschwitz och Birkenau. Inte en lika revlig vistelse men en sak som fanns att uppleva på min lista. Det är så otroligt stort att det inte går att få in i hjärnan allt vidrigt som hände där.

Efter det blev det två dagar på en flotte på Klarälven som gav tid till reflektion. Flotten flyter sakta framåt och vi var på älven i två dagar inklusive byggdagen. För det var så att man fick bygga sin flotte själv med stöd av en instruktör som talade om hur man skulle göra för att den skulle bli stabil.

På den flottfärden lät jag mina tankar gå tillbaka på det som hänt under de senaste veckorna. Människor jag mött och de som var i mitt ressällskap. Saker jag sett upp känt.

Nu är inte semestern slut riktigt ännu utan det återstår några dagar. En dag hemma för att packa upp och tvätta sedan kanske en tur med båten för att komma hemifrån och inte börja jobba med sådant jag behöver jobba med. Dörr som ska målas, fönster som ska målas med mera. Det får vänta. Nu ska jag fortsätta vara ledig och ha det bra och tänka efter mera på vad jag upplevt. Men även framåt.

Jag har nu sett Normandie och Auschwitz. Två sidor av det andra världskriget. Vad blir nästa mål att uppleva?

Jag har sett en otroligt vacker del av Norge, vart blir nästa tur på motorcykeln?

Det finns så mycket att se och uppleva. Allt kan inte hinnas med men en del resor till ska det bli i alla fall. Känna historiens vingslag, se vår jords underbart vackra natur, möjligheten att lära mig mer och utvecklas.

På en restaurang hade några av oss ett djupare samtal om hur vi vill ha vissa saker i livet. Då kom frågan om en flummig sak man vill vara med om. Då kom en tidigare tanke upp om att åka till en retreat och vara tyst i en hel vecka upp i min hjärna igen. Ja, kanske är det ett av mina mål för nästa år.

 

Vad har du upplevt den här sommaren? Vad har du lärt dig? Vad vill du lära dig och vad vill du uppnå? Ger du dig tid till reflektion?

 

Uffe