Warning: Attempt to read property "category" on null in /customers/2/7/2/vitaguidecoach.se/httpd.www/wp-content/plugins/dynamic-widgets/mods/wpec_module.php on line 49

Januari-18

Erfarenheter och lärdomar från 2017

Ja, det blev ett nytt år igen. Ett helt nytt år med nya händelser och troligen så blir det återigen ett lärorikt år.

Ett år har gått och vad hände under det året? I världen hände det en hel del och även i vårt land Sverige. En hel del kvinnor reste sig upp och talade om allt som de drabbats av under året i form av trakasserier, våldtäkter, mobbing, diskriminering med mera. De trotsade det system som fått råda under en längre tid. Flera män fick kliva av sina poster som de trott skulle skydda dem.  Jag kan bara citera Gert Fylking: ”Äntligen”

Men vad gjorde jag de sista timmarna på året? Jo, jag brukar ta lite tid i anspråk och reflektera vad som hänt under mitt år som gått. Vad har jag gjort för något som har betytt något för mig eller för någon annan person. Är det något jag gjort som jag kunnat agera annorlunda på? Under mitt 2017 så gick min far bort. Det var en stor händelse för mig. Det blev ett annorlunda år för mig på grund av den händelsen. Det fick mig att lära mig en hel massa olika saker. En viktig sak var att göra det jag säger till många andra och det är att be om hjälp och inte ta tag i allt ensam. Det underlättade massor och jag undvek med stor säkerhet en hel del fel som skulle kunnat göras.

Jag har inte hunnit med allt jag tänkte göra under året. Inget viktigt i och för sig och det innebär att jag har lite att göra under det här året. Du som följer mig vet att jag bland annat ville göra om min hemsida. Det är inte gjort och det beror på att jag inte kommit fram till hur jag vill ha den.

Det händer att jag kan göra saker som jag önskar att jag inte gjort. Jag kan inte resa tillbaka i tiden och göra dem ogjorda utan får leva med vad jag gjort. Det bästa är att lära sig av det och gå vidare. Gå vidare och vara lite klokare än vad jag var tidigare.

Vad har hänt dig under året? Finns det något du har gjort eller inte gjort? Vad lärde du dig av året 2017? På vilket sätt har ditt liv blivit rikare?

 

 

Uffe