Warning: Attempt to read property "category" on null in /customers/2/7/2/vitaguidecoach.se/httpd.www/wp-content/plugins/dynamic-widgets/mods/wpec_module.php on line 49

Juni-18

Vila HELA kroppen

 

Hej i sommarvärmen. Hoppas att du dricker tillräckligt nu när det är så varmt. Normalt kan kroppen behöva cirka 1-1,5 liter vätska men med den här värmen är det dags att öka den mängden. Det är inte alltid lätt men det går. Drick under hela din vakna tid så ska du se att det fungerar även för dig.

Vätska är en del av det kroppen behöver. Kropp och sinne är ett. Även din hjärna behöver en del. Inte bara fett (även om det är hjärnans bensin) utan även vila, sömn, utmaningar, vardagliga aktiviteter med mera.

Utmaningarna brukar alltid finns där och jag brukar hålla på med Sudoku för att aktivera mig lite mer men också för att styra undan mina tankar så samtidigt blir det en liten avkoppling från de tankar som normalt snurrar runt i huvudet. Det kan vara en utmaning ibland. Samtidigt så är det lika viktigt att vila hjärnan. Att sova ger hjärnan en chans att sortera ut det som varit och flytta undan det som inte är relevant för stunden. Jag är av den övertygelsen att allt vi varit med om finns i vår hjärna men vi har idag inte förmågan att hantera allt och därför läggs vissa delar undan i vårt omedvetna och det är just det som bygger vår magkänsla.

Sedan är meditation en bra form att vila hjärnan. Att bara utmana sig själv, sitta stilla en stund, låta hjärnan tömmas på allt och enbart fokusera på sin egen andning. Det är en underbar form av vila. I början kanske det inte är så lätt att släppa en del tankar. Låt dem då komma, släpp dem genom att återigen fokusera på din andning. Känn när bröstkorgen fylls med luft och hur den sjunker ihop när du andas ut. Andas långsamt i en takt som passar dig. Inte för långsamt så att du får lufthunger och känner dig stressad på grund av det.

Att bara få finnas till en stund är nyttigt och nu när det är sommar och varmt och kanske kommer du ha semester. Vad är väl bäst att göra det lite då och då. Du kanske har en del projekt du tänkt genomföra i och med att du är ledig från ditt ordinarie arbete men jag rekommenderar dig att även vila både kropp och sinne. Det kommer du att ha igen när du åter ska börja arbeta någon gång på andra sidan halvåret. Är projektet/arbetet du tänkt att göra något akut? Kan det vänta? Kanske ska du köpa tjänsten? Det finns så många val. Välj rätt utifrån hur du mår och vill må.

 

 

Uffe